Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor K3's nieuwe videoclip Altijd Blijven Dromen liet Studio 100 hun oog vallen op De Chocoladefabriek. Een paar maanden geleden kregen we hun aanvraag binnen: iemand binnen Studio 100  herinnerde zich uit eerdere opnames de hoge plafonds, en zag hierin de ideale locatie voor enkele scènes die van bovenaf moesten worden gefilmd. Gecharmeerd door het monumentale gebouw, wilde de crew de volledige clip opnemen in De Chocoladefabriek. Maar was dat nog wel haalbaar: zo'n grote productie in een gebouw dat nu grotendeels bewoond is?

De Chocoladefabriek blijft natuurlijk een zekere aantrekkingskracht op mensen uitoefenen, net zoals vele andere gebouwen met een lange geschiedenis en een architecturale waarde. Sinds de start van de herbestemming stromen er dan ook geregeld allerhande aanvragen binnen. Verschillende filmscènes werden er intussen opgenomen, ontelbare foto's zijn doorheen de jaren gemaakt, maar evenzeer werden die foto's of andere kunst er tentoongesteld; heel even hadden we zelfs een heus kunstenaars-collectief op logé. We deden geregeld groepsrondleidingen voor professionelen uit de bouwwereld, en stelden onze deuren open aan het grote publiek tijdens twee deelnames aan Open Monumentendag.

Nu we met de herbestemming rond zijn, komen we in de fase dat de bewoners zelf  het gebouw een plaats zullen geven in de grotere gemeenschap. De aanvraag van Studio 100 was de eerste echte proef voor de bewoners, een heuse beleving ook, en voor het team van De Chocoladefabriek een spetterende manier om de eerste vlammetjes van de fakkel over te dragen. 

 

 

 

K3 voor De Chocoladefabriek
Marthe, Klaasje en Hanne van K3 testen of ze stabiel kunnen dansen op de blokken die op kasseien rusten. 

 

Dankzij de professionele begeleiding van Studio 100, verliep de dag vlotjes. Vooraf werd er aan de bewoners gevraagd om over de draaidag niets te communiceren naar de buitenwereld toe, omdat er wel vaker grote groepen toeschouwers verschijnen bij de producties die Studio 100 buitenshuis draait. Desondanks duurde het de ochtend van de opnames niet lang vooraleer de eerste kijklustigen aan onze voordeur stonden. Zo'n grote productie in het hartje van Nerem kan natuurlijk niet ongezien voorbij gaan.

Bij het opbouwen van een duidelijk rooskleurige set, brak de K3-koorts bij de ouders in het dorp helemaal door. In een mum van tijd stonden de social-mediakanalen vol met berichten dat K3 in Nerem was gespot, zelfs nog voor de dames hun eerste verschijning hadden gemaakt!  Een heel gezelschap van jonge fans, vergezeld met hun enthousiaste ouders, knuffels, bloemen en tekeningen vulde de omgeving rond De Chocoladefabriek. 

 

"Een grote productie in een klein dorp als Nerem kan natuurlijk niet ongezien voorbij gaan."

De eerste toeschouwers beginnen iets te vermoeden
De eerste toeschouwers beginnen iets te vermoeden

 

Gedurende de hele voormiddag werd er buiten gefilmd en konden de toeschouwers hun ogen de kost geven. Namiddag ging de crew naar binnen en was het voor de toeschouwers helaas afgelopen. Binnen werd er gefilmd aan het glas-in-loodraam. Via de opgestelde belichting langs binnen en buiten stemmen de kleuren van het glasraam overeen met de typische kleuren van K3.

 

Het gekleurde licht door het glas-in-loodraam sloot perfect aan bij de kleuren van K3
De mezzanine in de centrale hal werd ingericht als K3-slaapkamer.

 

 

Omdat de titel van het liedje er nu eenmaal om vroeg, bleven sommige toeschouwers  stiekem dromen van een handtekening of een ontmoeting met K3. Helaas kon de crew hiervoor geen tijd inplannen. Na een draaidag van meer dan 15 uur, 13 kostuumwissels  (dankjewel tropische temperatuur!) en een materiaalverhuis of drie later, vond de crew dan ook dat de meisjes van K3 lang genoeg op de bedjes hadden staan dansen. De tijd was aangebroken om erin ter kruipen. Want hoe moet je anders Altijd Blijven Dromen

Het resultaat van de videoclip Altijd Blijven Dromen kun je hier bekijken.

 

Wat leeft er in De Chocoladefabriek?

Skilpod strijkt neer in Nerem

Voorjaar 2023 - De Chocoladefabriek gaat de samenwerking aan met Skilpod voor de bouw van 11 ééngezinswoningen. Skilpod is de referentie voor moderne en betaalbare nieuwbouw! 

Lees meer

Staycation

Wonen in De Chocoladefabriek in Nerem, dat heeft wel wat te bieden! Een rustige deelgemeente van Tongeren, middenin het groen: daar is ontspanning verzekerd ... en door haar centrale ligging biedt Nerem ook heel wat troeven op gebied van cultuur en gastronomie dichtbij huis.

Lees meer

Baby on the way

De Chocoladefabriek is in blijde verwachting van de eerste baby, uiteraard met liefde gemaakt! Voor de vrouwelijke bewoners meer dan reden genoeg om mama in spe Sofie te verwennen met een heuse baby shower.

Lees meer

Bewoners organiseren nieuwjaarsreceptie

Op 18 januari organiseerden de bewoners een nieuwjaarsreceptie voor elkaar. De eerste bewoners zijn nu ruim een jaar ingetrokken en staken de koppen samen om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.

Voor de nieuwe bewoners de ideale kans om kennis te maken met hun buren!

Lees meer

Bezoek op afspraak, zondag 20 oktober

Fase 1 in het bestaande gebouw is bijna afgewerkt. De nieuwbouwappartementen worden met fase 2 opgestart. Benieuwd hoe het er vandaag op de Chocoladefabriek aan toe gaat? Wat er nog te koop is en hoe de nieuwbouwplannen eruit zien? Schrijf je in voor een bezoek op 20 oktober. 

Lees meer

RES-award voor De Chocoladefabriek

Elk jaar worden de prestigieuze Real Estate Society (RES) awards uitgereikt, de Oscars van de vastgoedwereld. In Knokke vond gisteren de uitreiking plaats. In de categorie residentieel vastgoed nam de Chocoladefabriek de award mee naar huis. 

Lees meer

Naar boven