Overslaan en naar de inhoud gaan

Tim Terwingen is niet alleen een mooie alliteratie. Het is ook de mooie mens die in de Chocoladefabriek komt wonen. Eerder toevallig, maar daarom niet minder overtuigd!

Tim, waarom kom je in de Chocoladefabriek wonen?
Het gevoel van ruimte. Het is niet zo’n “kamertje per kamertje” huis. Je hebt er nog plek om te leven. En de casco formule, dat was ook een belangrijk element dat me overtuigd heeft. Je kan er je eigen ding doen.

Zelf de handen uit de mouwen om je casco verder af te maken?
Met alle plezier. Ik ga het samen doen met mijn vader. We zien wel hoe het gaat, het is geen race tegen de klok. De plannen zijn ondertussen al klaar. Met de kopersbegeleiding zijn we tot de indeling gekomen die we in gedachten hadden.

Hoe ga je het inrichten?
Ik heb al behoorlijk wat gepinterest om inspiratie op te doen eigenlijk. De keuken en de badkamer zijn al besteld. Hoe het eruit zal zien? Strak, modern. Veel wit en zwart. De rest hou ik nog even geheim!

Hoe heb je het project leren kennen eigenlijk?
Helemaal per toeval. Ik zag op Facebook iets van Nick (andere bewoner, nvdr)passeren en dan ging het ineens heel snel. Tussen het eerste gesprek bij de makelaar en mijn handtekening op het contract zaten nog geen drie weken.

De koe bij de hoorns gevat dus.
(Lacht) Ja, zeker. Ik was meteen overtuigd. Het concept, het samen-wonen, de mooie locatie. Ik ben snel in Hasselt of Tongeren. En in Millen!

Millen?
Ja, daar geef ik twee keer per week training aan de kleintjes. Ale, ze zijn ondertussen niet meer zo klein. Dit is het derde jaar dat ik aan dezelfde groep training geef. De meeste spelertjes ken ik dus vrij goed. En zij mij ook! Ze zijn nu twaalf jaar, de ideale leeftijd om af te tasten wat ze mogen.

Het ideale startpunt om een Chocoladefabriek team uit de grond te stampen?
Dat zal van het talent afhangen dat we kunnen vinden zeker? (Lacht) Ja, we zien wel. Organiseren is niet zo aan mij besteed maar als ik mij engageer, ga ik er wel voor. Of als ik ergens kan bijspringen om te helpen of iets uit te lenen ofzo, ook met alle plezier.

Handy man, altijd handig. En bij deze is dan ook het voetbalteam idee gelanceerd. (Hint) Bedankt Tim!

Wat leeft er in De Chocoladefabriek?

"Dit wordt nergens meer gebouwd"

Elke woont links van de lift, Marieka rechts. Aangezien we het belangrijk vinden dat onze bewoners elkaar leren kennen, stelden we voor om samen een koffie te gaan drinken. 

Besluit? "De Chocoladefabriek is anders. Dat klinkt zo cliché, maar zo is het wel. Dit wordt nergens meer gebouwd, zo vindt je geen tweede project meer."

Lees meer

Kunst om door te kijken

Hij is gefascineerd door glasramen en blijkbaar ook door fabrieken. John Dierickx houdt het ambacht van glas-in-lood levend en komt binnenkort, samen met zijn vrouw Ingrid, in de Chocoladefabriek wonen.

We mogen hem ondernemer, kunstenaar, ontwerper of ambachtsman noemen. De titel maakt niet zoveel uit. Het is de inhoud die telt.

Lees meer

Casco kopen, biedt heerlijke vrijheid

Yannick en Olivier komen in de Chocoladefabriek wonen. Halftijds dan toch, want ze wonen ook in Gent en ze zijn vaak onderweg.

Ze kozen overtuigd voor het community concept: "Je woont samen en je hebt toch je eigen ding. Dat vind ik een ideale combinatie. Verder ligt het heerlijk rustig, maar toch niet afgelegen net omwille van het hele concept errond. Maar zeker ook de stijl, de open ruimtes. De Chocoladefabriek is eigenlijk gewoon helemaal mijn ding. Bij alle woningen die ik daarvoor had bezocht dacht ik telkens “maar het is niet zoals de Chocoladefabriek”."

Lees meer

Liefde voor de l'histoire

De Belgische clichés over onze Noorderburen zijn alles behalve van toepassing op Tineke en Hubert. Dit enthousiaste duo reisde de wereld rond om zich nu in de Chocoladefabriek te settelen, voornamelijk omwille van de geschiedenis die deze plek rijk is.

"Wij waren specifiek op zoek naar een loft in een industrieel pand, met geschiedenis. Dan kan je het hier niet beter treffen, toch?!"

Lees meer

Waarom in Berlijn wonen als Nerem ook kan?

Wereldburgers Marijke, Joerie en dochter Lucie ruilen Berlijn binnenkort in voor Nerem. Het 'samen-wonen' gaf voor hen de doorslag. 

Lees meer

Iedereen is enthousiast

Sofie komt in de Chocoladefabriek wonen. Nieuwsjaarsreceptie, spelletjesavond of buurt BBQ? You name it. Sofie zorgt ervoor.

"Ik heb loft type J gekozen, met de mezzanine. Zodat ik er genoeg ruimte heb voor mijn grote passie. Ik maak bijna al mijn kleren zelf. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt. En dan heb ik ineens ook iets om aan te doen wat ik ook echt mooi vind!"

Lees meer

Naar boven