Overslaan en naar de inhoud gaan

Yannick en Olivier komen in de Chocoladefabriek wonen. Halftijds dan toch, want ze wonen ook in Gent en ze zijn vaak onderweg.

Yannick, vorige week zat je nog in Miami. Waar bel ik je vandaag?
Henis! Echt vlak naast Nerem eigenlijk. Deze week ben ik relatief veel in België. Met ons team leren we alles over een nieuw vliegtuigtype waarmee we gaan vliegen. 

Ohja, je bent een steward. Leuk beroep? 
Ik ben al vier jaar steward. Het is bij niemand de bedoeling om dat lang te doen, maar dan blijkt het ineens toch moeilijk te zijn om te stoppen omdat het je ding is. We zien wel. Voorlopig vind ik het prima zo! We kunnen samen rustig op ons gemak overal naartoe, ze proberen onze roosters op elkaar af te stemmen. Dat is wel leuk.

Roosters op elkaar afstemmen? 
Mijn vriend Olivier is piloot bij hetzelfde bedrijf. En hij heeft ook nog een zaak in Gent. We zullen onze tijd tussen Nerem en Gent verdelen dus. Als we niet onderweg zijn. Ik wou eigenlijk heel graag zo’n wereldkaart tegen de muur hangen met “travel is the only thing that makes you richer”, maar dat is nu zo cliché dat ik iets anders wil.

Wat gaat het dan worden tegen de muur?
In Miami ben ik enorm geïnspireerd door een graffiti tekening. Ik wil het graag door een artiest laten maken. Dus bij deze een warme oproep: als je een graffiti kunstenaar kent, laat me iets weten! 

En hoe gaat jullie inrichting er verder uitzien?
Voornamelijk zwart en wit. Ik heb casco gekocht, die vrijheid vind ik heerlijk. En voor mijn verjaardag heb ik een ontwerp van een binnenhuisarchitect kadoo gekregen. Zij heeft perfect neergezet wat ik wil. Met onze soms gekke uren van opstaan, moet onze slaapkamer afgesloten zijn en tegelijk wou ik er veel licht. Ja, geslaagd. Ik kijk er naar uit!

Je ziet je hier wel wonen dus?
Ja, toen het ontwerp klaar was, begon het écht te kriebelen. Ik zie mij volledig wonen hier! In de zomer toekomen na een lange vlucht en dan met een gin-tonic en de buren in de tuin belanden. Of toch weerstaan aan de zetel en samen gaan sporten omdat je buren klaarstaan. Ja, laat maar komen!

Heb je overtuigd gekozen voor het community concept?
Je woont samen en je hebt toch je eigen ding. Dat vind ik een ideale combinatie. Verder ligt het heerlijk rustig, maar toch niet afgelegen net omwille van het hele concept errond. Maar zeker ook de stijl, de open ruimtes. De Chocoladefabriek is eigenlijk gewoon helemaal mijn ding. Bij alle woningen die ik daarvoor had bezocht dacht ik telkens “maar het is niet zoals de Chocoladefabriek”. 

Het is niet zoals de Chocoladefabriek. Bij deze is dat nog eens benadrukt ;-) 
Bedankt Yannick! 

 

Wat leeft er in De Chocoladefabriek?

"Dit wordt nergens meer gebouwd"

Elke woont links van de lift, Marieka rechts. Aangezien we het belangrijk vinden dat onze bewoners elkaar leren kennen, stelden we voor om samen een koffie te gaan drinken. 

Besluit? "De Chocoladefabriek is anders. Dat klinkt zo cliché, maar zo is het wel. Dit wordt nergens meer gebouwd, zo vindt je geen tweede project meer."

Lees meer

Kunst om door te kijken

Hij is gefascineerd door glasramen en blijkbaar ook door fabrieken. John Dierickx houdt het ambacht van glas-in-lood levend en komt binnenkort, samen met zijn vrouw Ingrid, in de Chocoladefabriek wonen.

We mogen hem ondernemer, kunstenaar, ontwerper of ambachtsman noemen. De titel maakt niet zoveel uit. Het is de inhoud die telt.

Lees meer

Liefde voor de l'histoire

De Belgische clichés over onze Noorderburen zijn alles behalve van toepassing op Tineke en Hubert. Dit enthousiaste duo reisde de wereld rond om zich nu in de Chocoladefabriek te settelen, voornamelijk omwille van de geschiedenis die deze plek rijk is.

"Wij waren specifiek op zoek naar een loft in een industrieel pand, met geschiedenis. Dan kan je het hier niet beter treffen, toch?!"

Lees meer

Er is nog plek om te leven

Tim Terwingen is niet alleen een mooie alliteratie. Het is ook de mooie mens die in de Chocoladefabriek komt wonen. Eerder toevallig, maar daarom niet minder overtuigd!

"Het gevoel van ruimte. Het is niet zo’n “kamertje per kamertje” huis. Je hebt er nog plek om te leven. En de casco formule, dat was ook een belangrijk element dat me overtuigd heeft. Je kan er je eigen ding doen."

Lees meer

Waarom in Berlijn wonen als Nerem ook kan?

Wereldburgers Marijke, Joerie en dochter Lucie ruilen Berlijn binnenkort in voor Nerem. Het 'samen-wonen' gaf voor hen de doorslag. 

Lees meer

Iedereen is enthousiast

Sofie komt in de Chocoladefabriek wonen. Nieuwsjaarsreceptie, spelletjesavond of buurt BBQ? You name it. Sofie zorgt ervoor.

"Ik heb loft type J gekozen, met de mezzanine. Zodat ik er genoeg ruimte heb voor mijn grote passie. Ik maak bijna al mijn kleren zelf. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt. En dan heb ik ineens ook iets om aan te doen wat ik ook echt mooi vind!"

Lees meer

Naar boven