Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdieping 5

Verdieping 5

De plannen per appartement vind je hier: 

3 appartementen

Overzicht ligging appartementen ten opzichte van elkaar:

Overzicht woonvolumes appartementen:

Future-proof wonen in een bijzonder kader

De Chocoladefabriek is een monumentaal pand, gelegen in het landelijke Nerem. Een erg uitzonderlijke combinatie, want een complex zoals dit vind je normaal gezien alleen in grote steden. Nadat de Chocoladefabriek zelf werd getransformeerd naar woonproject, worden er in deze 2de fase 18 nieuwbouwappartementen toegevoegd aan het geheel: slim ontworpen, duurzaam, met alle voordelen van het totale project. De visie van de Chocoladefabriek wordt overal en tot in detail doorgetrokken.  De fusie van deze bijzondere kenmerken maken een uitzonderlijk kader om te wonen.

 

Wij zetten de troeven op een rij: 

Industrieel karakter in een modern jasje

 

Met het BEN-label zijn deze appartementen ‘Bijna Energie Neutraal’, waardoor je verzekerd bent van een ecologisch verantwoorde en energiezuinige woning.  De combinatie van restauratie en nieuwbouw versterkt op alle gebieden de dynamiek van het project. In fase 2 wordt het industriële karakter gecombineerd met alle comfort van moderne nieuwbouw. BEN-woningen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.

 

Kwalitatief leven in een bloeiende gemeenschap

 

Wie in dit project komt wonen komt terecht in een sterke gemeenschap. Gezamenlijke ruimtes geven de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en fijne momenten te delen.  En hoewel de meeste dorpen een stille dood sterven, is Nerem nog een autonoom dorp met veel voorzieningen. Hierdoor genieten de inwoners van een goede bereikbaarheid en leefbaarheid. Op wandel- en fietsafstand vind je er o.a. een bio-groenteboer, een buurtsupermarkt en een bakker. De basisschool is enkele straten verder gelegen en met de vlotte busverbinding kunnen jongeren naar de centrumscholen. Ook het sociale leven bloeit rond de dorpskern met enkele cafeetjes, brasserieën en natuurlijk ook een frituur.

Onthaasten in een groene omgeving

 

Thuiskomen is tot rust komen. In onze drukke levens kan af en toe vertragen deugd doen. De woonsite van de Chocoladefabriek ligt naast het prachtige natuurgebied De Kevie waar je na een lange werkdag stevig kan uitblazen. Een groene long in Limburg waar het heerlijk rustig vertoeven is. Via het wandel- en fietspad achter de site stap je het gebied zo bin­nen. Aan de voorkant werd een groot groenpark aangelegd. Daarnaast heeft ieder appartement een eigen terras om van te genieten.

Eropuit in een handomdraai

 

Wat afwisseling nodig? Als je een cirkel trekt rond het gebied Hasselt, Maastricht, Luik, Aken, Heerlen en Eupen, ligt Tongeren er middenin. Vanuit de Chocoladefabriek kan je dus snel en makkelijk op verkenning in deze Euregio. Bovendien woon je op 10 minuten rijden van de E313 en heb je via de E40 een vlotte verbinding naar Brussel en Leuven.

 

Naar boven