Overslaan en naar de inhoud gaan

Het is weer zover: de jaarlijkse hoogdag voor het erfgoed staat voor de deur. Op 9 september zet historisch Vlaanderen z'n deuren open. Wij dus ook! Kom upcyclen, wandelen, sjoelbakken of gewoon rustig iets drinken. Er is een boeiend en divers programma met voor ieder wat wils.

Doorlopend programma:
- Ambachtenmarktje (van lokale honing en biobrood tot urbex fotografie en kunstige kunst)
- Fast & Vintage café
- Fast & Vintage oldtimer garage
- Foodtrucks
- Vintage kinderspelen & step parcours 
- Modelwoning & bezoek van de site 

Daarnaast zijn er dit keer ook heel wat rondleidingen en bijzondere workshops! Inschrijven gebeurt bij op de dag zelf, bij het infopunt. Wees er dus op tijd bij.

* Rondleiding herbestemming & restauratie door de architecten om 10u, 12u, 14u en 16u. (Gratis, inschrijven)

* Begeleide wandeling door natuurgebied De Kevie, start bij de Chocoladefabriek om 11u, 13u en 15u. (Gratis, inschrijven)

* Upcycling workshop: oude bokalen omtoveren tot leuke hangplanthouder. Duurt ongeveer 20 minuten, doorlopend. (10 euro per persoon, inschrijven)

*PhonePhotoWalk om 11u, 13u en 15u: op stap met je smartphone, op zoek naar fotogenieke plekjes in de Chocoladefabriek. Fotografe Christel Wellens geeft je tips & tricks onderweg. (5 euro per persoon, inschrijven)

Wat leeft er in De Chocoladefabriek?

RES award voor de Chocoladefabriek

Elk jaar worden de prestigieuze Real Estate Society (RES) awards uitgereikt, de Oscars van de vastgoedwereld. In Knokke vond gisteren de uitreiking plaats. In de categorie residentieel vastgoed nam de Chocoladefabriek de award mee naar huis. 

Lees meer

Nieuwbouwzondag 28 april

Kom alles over de Chocoladefabriek te weten tijdens Nieuwbouwzondag. Op zondag 28 april kan je vrijblijvend van 14u - 17u het woonproject bezoeken. Ons team staat voor je klaar om alle vragen te beantwoorden. Meld je aan bij de receptie in de grote gemeenschappelijke hal aan de linkerkant van het gebouw en zij zullen je verder de weg wijzen. 

Lees meer

Kunst om door te kijken

Hij is gefascineerd door glasramen en blijkbaar ook door fabrieken. John Dierickx houdt het ambacht van glas-in-lood levend en komt binnenkort, samen met zijn vrouw Ingrid, in de Chocoladefabriek wonen.

We mogen hem ondernemer, kunstenaar, ontwerper of ambachtsman noemen. De titel maakt niet zoveel uit. Het is de inhoud die telt.

Lees meer

Gepubliceerd in Open Monumenten boek

Dit jaar was de 30ste editie van Open Monumentendag. Ter ere daarvan bracht Herita een prachtig salontafelboek uit: "Samen monumenten vieren". 

Je ontdekt er 30 boeiende verhalen in over de mensen achter Open Monumentendag. En raad eens: de Chocoladefabriek staat er ook in! Onder andere schepen Jans, burgemeester Dewael en gedeputeerde Philtjens kwamen hun exemplaar in ontvangst nemen en ze kregen er meteen een lidmaatschap bij. 

Lees meer

Casco kopen, biedt heerlijke vrijheid

Yannick en Olivier komen in de Chocoladefabriek wonen. Halftijds dan toch, want ze wonen ook in Gent en ze zijn vaak onderweg.

Ze kozen overtuigd voor het community concept: "Je woont samen en je hebt toch je eigen ding. Dat vind ik een ideale combinatie. Verder ligt het heerlijk rustig, maar toch niet afgelegen net omwille van het hele concept errond. Maar zeker ook de stijl, de open ruimtes. De Chocoladefabriek is eigenlijk gewoon helemaal mijn ding. Bij alle woningen die ik daarvoor had bezocht dacht ik telkens “maar het is niet zoals de Chocoladefabriek”."

Lees meer

In Tongeren is het goed investeren

Je geld op een duurzame manier laten renderen, door het in een langdurig project te stoppen. Dat is investeren. En investeren in vastgoed is een van de pijlers die iedereen je zal aanraden: de vastgoedmarkt in België is heel erg stabiel, de vraag naar onroerend goed blijft stijgen en daarbij dus ook de waarde van je investering.

Wat blijkt nu: sinds 2015 zit Tongeren bij de vijf gemeenten in Vlaanderen waar vastgoed de grootste waardestijging kent.

Lees meer

Naar boven