Overslaan en naar de inhoud gaan

De Belgische clichés over onze Noorderburen zijn alles behalve van toepassing op Tineke en Hubert. Dit enthousiaste duo reisde de wereld rond om zich nu in de Chocoladefabriek te settelen, voornamelijk omwille van de geschiedenis die deze plek rijk is.

Tineke en Hubert, jullie zijn geboren en getogen Nederlanders maar wonen toch al een tijdje in België. Hoe zijn jullie hier terecht gekomen?
Wij zijn beiden in Nederland (Zuid-Holland) geboren en hebben de Nederlandse nationaliteit. In 1988 werden we voor het werk uitgezonden naar het buitenland en hebben sindsdien over de hele wereld gewoond: o.a. Azie, Oost-Europa, de Antillen. Onze laatste uitzending was naar België en het leven hier bevalt ons inmiddels zo goed, dat we hebben besloten hier te blijven.

Hoe leerden jullie het project kennen?
We zochten iets speciaal om te wonen. Niet zomaar een nieuwbouw, maar een plek met een verhaal. Via de welgekende immosites kwam de Chocoladefabriek voorbij. Het sprak ons meteen aan, dus niet veel later hingen we al met de makelaar aan de lijn. Het was afschuwelijk weer toen wij voor de eerste keer de site bezochten, maar desondanks waren we direct onder de indruk van het gebouw én het project!

Meteen beslist om te kopen of moest het even bezinken?
We waren meteen overtuigd, maar helaas moesten we even wachten omdat er al een optie was op de loft die we graag wilden. Maar het geluk zat ons mee en al vrij snel hoorden wij dat de loft voor ons was.

Wat gaf voor jullie de doorslag om voor de Chocoladefabriek te kiezen?
Wij waren specifiek op zoek naar een loft in een industrieel pand, met geschiedenis. Dan kan je het hier niet beter treffen, toch?! Elke keer als we teruggaan naar de Chocoladefabriek worden we enthousiaster! We kwamen onder andere speciaal een weekendje naar hier om van Bistro Bohème te genieten. Super avond!

Voor wat kunnen jullie medebewoners binnenkort komen kloppen?
Wij kijken heel erg uit naar het wonen in de Chocoladefabriek en hopen er prettige contacten op te bouwen met onze buren. Rond 17u aperitieven we graag, dus we hopen zo’n gezellige momenten te kunnen delen! We zullen trouwens een gedeelte van het jaar in België doorbrengen en een gedeelte van het jaar in Zuid-Frankrijk. Nanou, onze driejarige basset bleu de gascogne, komt gezellig mee.

En om toch met een cliché af te sluiten: wat is de beste mop over Nederlanders die jullie al gehoord hebben?
Hm, even denken. Het zijn er best wel wat. (lacht) Oh, deze misschien!: “Een Nederlander gaat op bezoek bij een goeie vriend en tot zijn verbazing ziet hij, dat die vriend het behang van de muur aan het verwijderen is. De Nederlander vraagt aan zijn vriend of hij opnieuw gaat behangen, die hem vervolgens serieus antwoordt: Absoluut niet wij verhuizen morgen!

 Een goeike zeggen jullie dan hé?!

Hihi, zeker een goeike! Gaan we onthouden. En we zoeken er nog een paar voor bij het aperitieven!

Wat leeft er in De Chocoladefabriek?

Bezoek op afspraak, zondag 20 oktober

Fase 1 in het bestaande gebouw is bijna afgewerkt. De nieuwbouwappartementen worden met fase 2 opgestart. Benieuwd hoe het er vandaag op de Chocoladefabriek aan toe gaat? Wat er nog te koop is en hoe de nieuwbouwplannen eruit zien? Schrijf je in voor een bezoek op 20 oktober. 

Lees meer

RES award voor de Chocoladefabriek

Elk jaar worden de prestigieuze Real Estate Society (RES) awards uitgereikt, de Oscars van de vastgoedwereld. In Knokke vond gisteren de uitreiking plaats. In de categorie residentieel vastgoed nam de Chocoladefabriek de award mee naar huis. 

Lees meer

Kunst om door te kijken

Hij is gefascineerd door glasramen en blijkbaar ook door fabrieken. John Dierickx houdt het ambacht van glas-in-lood levend en komt binnenkort, samen met zijn vrouw Ingrid, in de Chocoladefabriek wonen.

We mogen hem ondernemer, kunstenaar, ontwerper of ambachtsman noemen. De titel maakt niet zoveel uit. Het is de inhoud die telt.

Lees meer

Gepubliceerd in Open Monumenten boek

Dit jaar was de 30ste editie van Open Monumentendag. Ter ere daarvan bracht Herita een prachtig salontafelboek uit: "Samen monumenten vieren". 

Je ontdekt er 30 boeiende verhalen in over de mensen achter Open Monumentendag. En raad eens: de Chocoladefabriek staat er ook in! Onder andere schepen Jans, burgemeester Dewael en gedeputeerde Philtjens kwamen hun exemplaar in ontvangst nemen en ze kregen er meteen een lidmaatschap bij. 

Lees meer

Open Monumentendag 9 september

Het is weer zover: de jaarlijkse hoogdag voor het erfgoed staat voor de deur. Op 9 september zet historisch Vlaanderen z'n deuren open. Wij dus ook! Kom upcyclen, wandelen, sjoelbakken of gewoon rustig iets drinken. Er is een boeiend en divers programma met voor ieder wat wils.

Lees meer

Casco kopen, biedt heerlijke vrijheid

Yannick en Olivier komen in de Chocoladefabriek wonen. Halftijds dan toch, want ze wonen ook in Gent en ze zijn vaak onderweg.

Ze kozen overtuigd voor het community concept: "Je woont samen en je hebt toch je eigen ding. Dat vind ik een ideale combinatie. Verder ligt het heerlijk rustig, maar toch niet afgelegen net omwille van het hele concept errond. Maar zeker ook de stijl, de open ruimtes. De Chocoladefabriek is eigenlijk gewoon helemaal mijn ding. Bij alle woningen die ik daarvoor had bezocht dacht ik telkens “maar het is niet zoals de Chocoladefabriek”."

Lees meer

Naar boven