Overslaan en naar de inhoud gaan
Renderbeeld van de torenloft

Onvergelijkbare ruimtes en mogelijkheden

Industrieel monument, naast  natuurgebied 

De Chocoladefabriek is een monumentaal pand in het landelijke Nerem. Een erg uitzonderlijke combinatie, want een complex zoals dit vind je normaal gezien alleen in grote steden. Dat maakt de lofts in de Chocoladefabriek een uitzonderlijk kader om te wonen: met een industrieel karakter, middenin het groen. Via het wandelpad dat achter het gebouw loopt, stap je zo het prachtige natuurgebied De Kevie in. Een groene long in Limburg waar het heerlijk rustig vertoeven is. 

“Lofts met een eigen verhaal en een authentiek karakter. ”

 

Rijke geschiedenis en architectuur

De uitstraling van de architectuur is vanbinnen en vanbuiten bewaard. De Chocoladefabriek is een uitgelezen kans voor wie in een industrieel erfgoedicoon wil wonen.

Authentieke elementen zoals de betonnen pilaren, een originele liftmotor in de grote hal en het fantastische art-nouveau glasraam zijn er nog allemaal. Architectenbureau a2o heeft bewust de keuze gemaakt om de sporen van het verleden zichtbaar te laten en het ontwerp hierop af te stemmen. De waarde van het gebouw is leidend voor het totale woonproject. 

Interieurfoto type A-loft

Ruimte voor levenskwaliteit en je goesting doen

Circulair bouwen centraal 

Dit voormalig industriële gebouw werd in 2018 definitief getransformeerd naar woonproject. Circulair bouwen en duurzaam wonen staan daarbij centraal. Zowe wat betreft de aanpak van renovatie en het ontwerp in z'n geheel, als het idee van de gemeenschap die samen zorg draagt voor de toekomst. 

“Future-proof wonen in een historisch gebouw”

City life / nature life 

Nerem, nabij Tongeren

De ligging vlakbij het centrum van Tongeren is een absolute troef. Tongeren is de eerste stad van België, misschien wel de leukste om te wonen. Niet overladen met toerisme, maar een kwalitatief aanbod cultuur en gastronomie. Je vindt er onder andere een van de beste Europese musea, cultuurcentrum de Velinx en absolute toprestaurants. Met en zonder ster. 

Wat afwisseling nodig? Als je een cirkel trekt rond het gebied tussen Hasselt, Maastricht, Luik, Aken, Heerlen en Eupen ligt Tongeren er middenin. Vanuit de Chocoladefabriek kan je dus snel en makkelijk op verkenning in deze Euregio. Al hoef je niet altijd ver te zoeken: het stuk tussen Tongeren en Nerem herbergt beeldschone natuur. 

De Chocoladefabriek ligt vlak naast natuurgebied De Kevie, onderdeel van het landschapspark van de Oostelijke Jeker. De afwisselende natuur herbergt onder meer prachtige wilde bloemen, meidoornhagen, knotwilen, poelen en houtwallen. Het gebied is Europees beschermd en wordt ontsloten via vier routes. Fiets- en wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. 

Bezoek de modelloft

Wie al door de voordeur is gewandeld, weet wat we bedoelen. Het verhaal van de Chocoladefabriek is er een met karakter en dat voel je als je binnenkomt. Zelf ervaren? Bezoek de modelloft. Penthouse B4 is volledig ingericht en vrij te bezoeken. 

 

“Wonen in de Chocoladefabriek: kwalitatief, monumentaal en met een eigen goesting.”

Je kan via het contactformulier hieronder makkelijk en snel een afspraak boeken met een makelaar of kom eens langs tijdens deze openingsuren:

Dinsdag t.e.m. vrijdag: 10.00 - 18.00
Zaterdag: 10.00 - 14.00

Neem contact op via onderstaand formulier of mail naar info@dechocoladefabriek.be.

Modelloft B4

Verschillende fases

De Chocoladefabriek is een woonproject in verschillende fases. De eerste fase is uitverkocht, de eerste bewoners wonen er ondertussen al. Momenteel worden de penthouses afgewerkt en in de tweede helft van dit jaar start de bouw van de nieuwbouwappartementen. Voor de torenlofts: neem rechtstreeks contact met ons op. 

  • De nieuwbouwappartementen: aan de kant van het Neremplein komen 18 appartementen. Door details te hernemen en het ontwerp af te stemmen op het bestaande gebouw, ontstaan een harmonieus geheel.
     
  • De penthouses: op het eerste verdiep van het fabrieksgebouw liggen de penthouses, ontworpen voor mensen die vooral niet van standaard houden. Enig in België is het ontwerp van de voordeur en de manier van binnenkomen. 
     
  • De exclusieve torenlofts: de toren telt zes verdiepen. Destijds betekende elk verdiep een volgende stap in de productie van de chocolade. Deze lofts omvatten een volledig verdiep. 

Wat leeft er in De Chocoladefabriek?

Baby on the way

De Chocoladefabriek is in blijde verwachting van de eerste baby, uiteraard met liefde gemaakt! Voor de vrouwelijke bewoners meer dan reden genoeg om mama in spe Sofie te verwennen met een heuse baby shower.

Lees meer

Bewoners organiseren nieuwjaarsreceptie

Op 18 januari organiseerden de bewoners een nieuwjaarsreceptie voor elkaar. De eerste bewoners zijn nu ruim een jaar ingetrokken en staken de koppen samen om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.

Voor de nieuwe bewoners de ideale kans om kennis te maken met hun buren!

Lees meer

Bezoek op afspraak, zondag 20 oktober

Fase 1 in het bestaande gebouw is bijna afgewerkt. De nieuwbouwappartementen worden met fase 2 opgestart. Benieuwd hoe het er vandaag op de Chocoladefabriek aan toe gaat? Wat er nog te koop is en hoe de nieuwbouwplannen eruit zien? Schrijf je in voor een bezoek op 20 oktober. 

Lees meer

K3 filmt nieuwe videoclip in De Chocoladefabriek

Voor K3's nieuwe videoclip Altijd Blijven Dromen liet Studio 100 hun oog vallen op De Chocoladefabriek. Een paar maanden geleden kregen we hun aanvraag binnen: iemand binnen Studio 100  herinnerde zich uit eerdere opnames de hoge plafonds, en zag hierin de ideale locatie voor enkele scènes die van bovenaf moesten worden gefilmd. Gecharmeerd door het monumentale gebouw, wilde de crew de volledige clip opnemen in De Chocoladefabriek. Maar was dat nog wel haalbaar: zo'n grote productie in een gebouw dat nu grotendeels bewoond is?

Lees meer

RES-award voor De Chocoladefabriek

Elk jaar worden de prestigieuze Real Estate Society (RES) awards uitgereikt, de Oscars van de vastgoedwereld. In Knokke vond gisteren de uitreiking plaats. In de categorie residentieel vastgoed nam de Chocoladefabriek de award mee naar huis. 

Lees meer

Moestuingroep houdt eerste Oogstfestival

Afgelopen zaterdag vond het eerste Oogstfestival plaats in De Chocoladefabriek. De bewoners die zich gedurende het hele voorjaar hebben geëngageerd in de moestuingroep, kookten met de opbrengsten van de tuin een rijkelijk buffet en nodigden hun buren uit om mee te tafelen in de centrale hal. Een terugblik aan de hand van enkele foto's. 

Lees meer

Naar boven