Overslaan en naar de inhoud gaan

Op zoek naar een nieuwe stek?

De Chocoladefabriek Nerem presenteert Fase 2: nieuwbouw BEN-woningen 

 

 

Achterkant gebouw - Oude perron

Ontdek uw nieuwe woning:
Industrieel, midden in de natuur

De Chocoladefabriek is een monumentaal pand in het landelijke Nerem. Een erg uitzonderlijke combinatie, want een complex zoals dit vind je normaal gezien alleen in grote steden. Dat maakt de lofts in de Chocoladefabriek een uitzonderlijk kader om te wonen: met een industrieel karakter, middenin het groen. Via het wandelpad dat achter het gebouw loopt, stap je zo het prachtige natuurgebied De Kevie in. Een groene long in Limburg waar het heerlijk rustig vertoeven is. 

“Niet enkel het monumentale industriële pand, maar ook het prachtige kasteel 'La Brise' vormen het kader van deze landelijke woonsite. ”

Inkomhal

Rijke geschiedenis en architectuur

De uitstraling van de architectuur is overal bewaard, ook in de nieuwbouw. De Chocoladefabriek is een uitgelezen kans voor wie bij een industrieel erfgoedicoon wil wonen.

Authentieke elementen zoals het fantastische art-nouveau glasraam zijn bewaard gebleven. Architectenbureau a2o heeft bewust de keuze gemaakt om de sporen van het verleden zichtbaar te laten en het ontwerp hierop af te stemmen. De waarde van de oude gebouwen zijn leidend voor het totale woonproject. 

“Future-proof wonen in een historisch gebouw”

Circulair bouwen centraal 

Dit bestaande, voormalig industriële gebouw werd in 2018 definitief getransformeerd naar woonproject. Circulair bouwen en duurzaam wonen staan daarbij centraal. Zowel wat betreft de aanpak van de renovatie en het ontwerp in z'n geheel, als het idee van de gemeenschap die samen zorg draagt voor de toekomst. 

City life / nature life 

Nerem, nabij Tongeren

De ligging vlakbij het centrum van Tongeren is een absolute troef. Tongeren is de eerste stad van België, misschien wel de leukste om te wonen. Niet overladen met toerisme, maar een kwalitatief aanbod van cultuur en gastronomie. Je vindt er onder andere een van de beste Europese musea, cultuurcentrum de Velinx en absolute toprestaurants. Mét en zonder ster. 

Wat afwisseling nodig? Als je een cirkel trekt rond het gebied tussen Hasselt, Maastricht, Luik, Aken, Heerlen en Eupen ligt Tongeren er middenin. Vanuit de Chocoladefabriek kan je dus snel en makkelijk op verkenning in deze Euregio. Al hoef je niet altijd ver te zoeken: het stuk tussen Tongeren en Nerem herbergt beeldschone natuur. 

De Chocoladefabriek ligt vlak naast natuurgebied De Kevie, onderdeel van het landschapspark van de Oostelijke Jeker. De afwisselende natuur herbergt onder meer prachtige wilde bloemen, meidoornhagen, knotwilgen, poelen en houtwallen. Het gebied is Europees beschermd en wordt ontsloten via vier routes. Fiets- en wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. 

Verschillende fases

De Chocoladefabriek is een woonproject in verschillende fases. De eerste fase is bijna uitverkocht, de eerste bewoners wonen er ondertussen al een jaar. In de zomer 2021 start fase 2: de bouw van 18 nieuwbouwappartementen.

Aan de kant van het Neremsplein komen 18 BEN-appartementen. Door details te hernemen en het ontwerp af te stemmen op het bestaande gebouw, ontstaat een harmonieus geheel.

“Wonen in de Chocoladefabriek: kwalitatief, monumentaal en met een eigen goesting.”

Heb je vragen over het project? Stuur ons een mailtje via info@dechocoladefabriek.be, of vul onderstaand contactformulier in. Jolien helpt je graag verder!

Inkom penthouses (type B) via de dakstraat

  

  

Gelieve je contactgegevens hier in te vullen:

  

  

Gelieve 1 of meerdere keuzes aan te vinken:

  
 
  


 
  


 
>> Gelieve een tijdstip te kiezen tijdens de openingsuren:
   

>> Kies een tijdstip. De beschikbaarheid ervan wordt gecontroleerd:
  


 

 


 

Wat leeft er in De Chocoladefabriek?

Staycation

Wonen in De Chocoladefabriek in Nerem, dat heeft wel wat te bieden! Een rustige deelgemeente van Tongeren, middenin het groen: daar is ontspanning verzekerd ... en door haar centrale ligging biedt Nerem ook heel wat troeven op gebied van cultuur en gastronomie dichtbij huis.

Lees meer

Baby on the way

De Chocoladefabriek is in blijde verwachting van de eerste baby, uiteraard met liefde gemaakt! Voor de vrouwelijke bewoners meer dan reden genoeg om mama in spe Sofie te verwennen met een heuse baby shower.

Lees meer

Bewoners organiseren nieuwjaarsreceptie

Op 18 januari organiseerden de bewoners een nieuwjaarsreceptie voor elkaar. De eerste bewoners zijn nu ruim een jaar ingetrokken en staken de koppen samen om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.

Voor de nieuwe bewoners de ideale kans om kennis te maken met hun buren!

Lees meer

Binnenkijken bij Tineke en Hubert: "Dorp in het dorp"

Sprookjesachtige architectuur op een toplocatie? Dan denk je misschien aan een Haussmann-optrekje in Parijs. Maar ook in de Vlaamse velden kan je zo’n droompand vinden. Zo heb je in het Limburgse Nerem de iconische chocoladefabriek van Rosmeulen: een machtig stuk erfgoed uit 1909.  

Reportage DE STANDAARD WONEN -  28/11/2019
Tekst: Veerle Beirnaert  / Foto's: Piet Stellamans

Lees meer

Binnenkijken bij Carine en Patrick: "Industrieel wonen in het groen"

Op een sprookjesachtige locatie wonen? Dan denk je misschien aan een penthouse in
Miami, een kasteel met Disney-torentjes in de bergen of een beach house op een hagelwit
strand. Maar ook in de Vlaamse velden kun je zo’n droomlocatie vinden. In Nerem, op drie
kilometer van Tongeren, werd een authentieke chocoladefabriek uit 1909 verbouwd tot een
oase van rust te midden het groen. Zonder twijfel een feeërieke omgeving.

Reportage STEPS MAGAZINE -  20/11/2019
Tekst: Veerle Beirnaert  / Foto's
www.mmcontent.be (Michael Meers)

Lees meer

Binnenkijken bij Anne-Lore en Roel: "Industrieel erfgoed wordt loft"

Het gebeurt niet zo vaak in Limburg dat industrieel erfgoed omgebouwd wordt tot een woonproject. De Chocoladefabriek in Nerem is een knap voorbeeld van hoe het kan. Roel en Anne-Lore vielen voor de charmes van het voormalig fabriekspand, de nabijheid van natuurgebied De Kevie en het echte gemeenschapsleven in het gebouw.

Reportage SJIEK -  16/11/2019
Tekst: Kizzy van Horne  / Foto's: Luc Daelemans

Lees meer

Naar boven