Overslaan en naar de inhoud gaan
Renderbeeld van de torenloft

Onvergelijkbare ruimtes en mogelijkheden

Industrieel monument, naast  natuurgebied 

De Chocoladefabriek is een monumentaal pand in het landelijke Nerem. Een erg uitzonderlijke combinatie, want een complex zoals dit vind je normaal gezien alleen in grote steden. Dat maakt de lofts in de Chocoladefabriek een uitzonderlijk kader om te wonen: met een industrieel karakter, middenin het groen. Via het wandelpad dat achter het gebouw loopt, stap je zo het prachtige natuurgebied De Kevie in. Een groene long in Limburg waar het heerlijk rustig vertoeven is. 

“Lofts met een eigen verhaal en een authentiek karakter. ”

 

Rijke geschiedenis en architectuur

De uitstraling van de architectuur is vanbinnen en vanbuiten bewaard. De Chocoladefabriek is een uitgelezen kans voor wie in een industrieel erfgoedicoon wil wonen.

Authentieke elementen zoals de betonnen pilaren, een originele liftmotor in de grote hal en het fantastische art-nouveau glasraam zijn er nog allemaal. Architectenbureau a2o heeft bewust de keuze gemaakt om de sporen van het verleden zichtbaar te laten en het ontwerp hierop af te stemmen. De waarde van het gebouw is leidend voor het totale woonproject. 

Interieurfoto type A-loft

Ruimte voor levenskwaliteit en je goesting doen

Circulair bouwen centraal 

Dit voormalig industriële gebouw werd in 2018 definitief getransformeerd naar woonproject. Circulair bouwen en duurzaam wonen staan daarbij centraal. Zowe wat betreft de aanpak van renovatie en het ontwerp in z'n geheel, als het idee van de gemeenschap die samen zorg draagt voor de toekomst. 

“Future-proof wonen in een historisch gebouw”

City life / nature life 

Nerem, nabij Tongeren

De ligging vlakbij het centrum van Tongeren is een absolute troef. Tongeren is de eerste stad van België, misschien wel de leukste om te wonen. Niet overladen met toerisme, maar een kwalitatief aanbod cultuur en gastronomie. Je vindt er onder andere een van de beste Europese musea, cultuurcentrum de Velinx en absolute toprestaurants. Met en zonder ster. 

Wat afwisseling nodig? Als je een cirkel trekt rond het gebied tussen Hasselt, Maastricht, Luik, Aken, Heerlen en Eupen ligt Tongeren er middenin. Vanuit de Chocoladefabriek kan je dus snel en makkelijk op verkenning in deze Euregio. Al hoef je niet altijd ver te zoeken: het stuk tussen Tongeren en Nerem herbergt beeldschone natuur. 

De Chocoladefabriek ligt vlak naast natuurgebied De Kevie, onderdeel van het landschapspark van de Oostelijke Jeker. De afwisselende natuur herbergt onder meer prachtige wilde bloemen, meidoornhagen, knotwilen, poelen en houtwallen. Het gebied is Europees beschermd en wordt ontsloten via vier routes. Fiets- en wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. 

Bezoek de modelloft

Wie al door de voordeur is gewandeld, weet wat we bedoelen. Het verhaal van de Chocoladefabriek is er een met karakter en dat voel je als je binnenkomt. Zelf ervaren? Bezoek de modelloft. Penthouse B4 is volledig ingericht en vrij te bezoeken. 

 

“Wonen in de Chocoladefabriek: kwalitatief, monumentaal en met een eigen goesting.”

Je kan via het contactformulier hieronder makkelijk en snel een afspraak boeken met een makelaar of kom eens langs tijdens deze openingsuren:

Dinsdag t.e.m. vrijdag: 10.00 - 18.00
Zaterdag: 10.00 - 14.00

Neem contact op via onderstaand formulier of mail naar info@dechocoladefabriek.be.

Modelloft B4

Verschillende fases

De Chocoladefabriek is een woonproject in verschillende fases. De eerste fase is uitverkocht, de eerste bewoners wonen er ondertussen al. Momenteel worden de penthouses afgewerkt en in de tweede helft van dit jaar start de bouw van de nieuwbouwappartementen. Voor de torenlofts: neem rechtstreeks contact met ons op. 

  • De nieuwbouwappartementen: aan de kant van het Neremplein komen 18 appartementen. Door details te hernemen en het ontwerp af te stemmen op het bestaande gebouw, ontstaan een harmonieus geheel.
     
  • De penthouses: op het eerste verdiep van het fabrieksgebouw liggen de penthouses, ontworpen voor mensen die vooral niet van standaard houden. Enig in België is het ontwerp van de voordeur en de manier van binnenkomen. 
     
  • De exclusieve torenlofts: de toren telt zes verdiepen. Destijds betekende elk verdiep een volgende stap in de productie van de chocolade. Deze lofts omvatten een volledig verdiep. 

Wat leeft er in De Chocoladefabriek?

Bezoek op afspraak, zondag 20 oktober

Fase 1 in het bestaande gebouw is bijna afgewerkt. De nieuwbouwappartementen worden met fase 2 opgestart. Benieuwd hoe het er vandaag op de Chocoladefabriek aan toe gaat? Wat er nog te koop is en hoe de nieuwbouwplannen eruit zien? Schrijf je in voor een bezoek op 20 oktober. 

Lees meer

RES award voor de Chocoladefabriek

Elk jaar worden de prestigieuze Real Estate Society (RES) awards uitgereikt, de Oscars van de vastgoedwereld. In Knokke vond gisteren de uitreiking plaats. In de categorie residentieel vastgoed nam de Chocoladefabriek de award mee naar huis. 

Lees meer

"Dit wordt nergens meer gebouwd"

Elke woont links van de lift, Marieka rechts. Aangezien we het belangrijk vinden dat onze bewoners elkaar leren kennen, stelden we voor om samen een koffie te gaan drinken. 

Besluit? "De Chocoladefabriek is anders. Dat klinkt zo cliché, maar zo is het wel. Dit wordt nergens meer gebouwd, zo vindt je geen tweede project meer."

Lees meer

Kunst om door te kijken

Hij is gefascineerd door glasramen en blijkbaar ook door fabrieken. John Dierickx houdt het ambacht van glas-in-lood levend en komt binnenkort, samen met zijn vrouw Ingrid, in de Chocoladefabriek wonen.

We mogen hem ondernemer, kunstenaar, ontwerper of ambachtsman noemen. De titel maakt niet zoveel uit. Het is de inhoud die telt.

Lees meer

Gepubliceerd in Open Monumenten boek

Dit jaar was de 30ste editie van Open Monumentendag. Ter ere daarvan bracht Herita een prachtig salontafelboek uit: "Samen monumenten vieren". 

Je ontdekt er 30 boeiende verhalen in over de mensen achter Open Monumentendag. En raad eens: de Chocoladefabriek staat er ook in! Onder andere schepen Jans, burgemeester Dewael en gedeputeerde Philtjens kwamen hun exemplaar in ontvangst nemen en ze kregen er meteen een lidmaatschap bij. 

Lees meer

Open Monumentendag 9 september

Het is weer zover: de jaarlijkse hoogdag voor het erfgoed staat voor de deur. Op 9 september zet historisch Vlaanderen z'n deuren open. Wij dus ook! Kom upcyclen, wandelen, sjoelbakken of gewoon rustig iets drinken. Er is een boeiend en divers programma met voor ieder wat wils.

Lees meer

Naar boven