Overslaan en naar de inhoud gaan

Sofie komt in de Chocoladefabriek wonen. Nieuwsjaarsreceptie, spelletjesavond of buurt BBQ? You name it. Sofie zorgt ervoor.

Als ik Chocoladefabriek zeg, dan zeg jij…?
Feestcomité! Dat zou ik zo graag op poten zetten. En het past ook helemaal bij het concept. Je woont apart, maar niet alleen. Je hebt buren waarmee je op zondagochtend een koffie drinkt achter het glasraam. Ja, dat is helemaal mijn ding. Zo’n dynamiek heb je alleen in projecten zoals dit.

Gaf het community idee de doorslag om hier te komen wonen?
Ja ook, samen met het ontwerp. De Chocoladefabriek is zo mooi. Voor mijn verjaardag heb ik grote posters van Singer gekregen. Je weet wel, de naaimachines. Die worden het pronkstuk van mijn interieur. Strak, met vintage spul erin. En dat past natuurlijk ook bij mijn “naaiatelier”.

Naaiatelier, vertel.
Ik heb loft type J gekozen, met de mezzanine. Zodat ik er genoeg ruimte heb voor mijn grote passie. Ik maak bijna al mijn kleren zelf. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt. En dan heb ik ineens ook iets om aan te doen wat ik ook echt mooi vind!

Wat waren de reacties van je omgeving toen je het grote nieuws bekendmaakte?
Iedereen is enthousiast. Een collega kwam met het boek van Sjaakie en de Chocoladefabriek op de proppen. Ha! Geweldig. En ik zet ook een beetje de familietraditie verder. Mijn papa heeft altijd bij Riskin gewerkt. En ik ga er nu wonen. Ik ben stiekem echt heel trots. Dat mag ik wel zeggen, toch?

(nvdr: sinds ons gesprekje is Sofie ondertussen gelukkig getrouwd met Niels. En hij mag zelfs mee verhuizen binnenkort ;-) Proficiat #nielsofie!)

Wat leeft er in De Chocoladefabriek?

"Dit wordt nergens meer gebouwd"

Elke woont links van de lift, Marieka rechts. Aangezien we het belangrijk vinden dat onze bewoners elkaar leren kennen, stelden we voor om samen een koffie te gaan drinken. 

Besluit? "De Chocoladefabriek is anders. Dat klinkt zo cliché, maar zo is het wel. Dit wordt nergens meer gebouwd, zo vindt je geen tweede project meer."

Lees meer

Kunst om door te kijken

Hij is gefascineerd door glasramen en blijkbaar ook door fabrieken. John Dierickx houdt het ambacht van glas-in-lood levend en komt binnenkort, samen met zijn vrouw Ingrid, in de Chocoladefabriek wonen.

We mogen hem ondernemer, kunstenaar, ontwerper of ambachtsman noemen. De titel maakt niet zoveel uit. Het is de inhoud die telt.

Lees meer

Casco kopen, biedt heerlijke vrijheid

Yannick en Olivier komen in de Chocoladefabriek wonen. Halftijds dan toch, want ze wonen ook in Gent en ze zijn vaak onderweg.

Ze kozen overtuigd voor het community concept: "Je woont samen en je hebt toch je eigen ding. Dat vind ik een ideale combinatie. Verder ligt het heerlijk rustig, maar toch niet afgelegen net omwille van het hele concept errond. Maar zeker ook de stijl, de open ruimtes. De Chocoladefabriek is eigenlijk gewoon helemaal mijn ding. Bij alle woningen die ik daarvoor had bezocht dacht ik telkens “maar het is niet zoals de Chocoladefabriek”."

Lees meer

Liefde voor de l'histoire

De Belgische clichés over onze Noorderburen zijn alles behalve van toepassing op Tineke en Hubert. Dit enthousiaste duo reisde de wereld rond om zich nu in de Chocoladefabriek te settelen, voornamelijk omwille van de geschiedenis die deze plek rijk is.

"Wij waren specifiek op zoek naar een loft in een industrieel pand, met geschiedenis. Dan kan je het hier niet beter treffen, toch?!"

Lees meer

Er is nog plek om te leven

Tim Terwingen is niet alleen een mooie alliteratie. Het is ook de mooie mens die in de Chocoladefabriek komt wonen. Eerder toevallig, maar daarom niet minder overtuigd!

"Het gevoel van ruimte. Het is niet zo’n “kamertje per kamertje” huis. Je hebt er nog plek om te leven. En de casco formule, dat was ook een belangrijk element dat me overtuigd heeft. Je kan er je eigen ding doen."

Lees meer

Waarom in Berlijn wonen als Nerem ook kan?

Wereldburgers Marijke, Joerie en dochter Lucie ruilen Berlijn binnenkort in voor Nerem. Het 'samen-wonen' gaf voor hen de doorslag. 

Lees meer

Naar boven