Overslaan en naar de inhoud gaan

Elke woont links van de lift, Marieka rechts. Aangezien we het belangrijk vinden dat onze bewoners elkaar leren kennen, stelden we voor om samen een koffie te gaan drinken. 

Dames, vertel: waarom kozen jullie voor de Chocoladefabriek?
Elke: Als je één nieuwbouwproject gezien hebt, ken je ze allemaal. Behalve hier. De Chocoladefabriek is anders. Dat klinkt zo cliché, maar zo is het wel. Dit wordt nergens meer gebouwd, zo vindt je geen project meer.

Marieka: Ja, ook voor mij sprong het er meteen uit. Zowel het visuele (de loftstijl is top), maar zeker ook de sfeer errond. Je woont samen en toch apart. Op vrijdagavond kom je thuis en dan kan je kiezen: ga ik naar binnen of zet ik me erbij in de tuin. Dat is toch zalig?

“Ik heb me gehaast. Er was al eens iets aan mijn neus voorbijgegaan...”

Was jullie keuze meant to be?
Elke: Heel eerlijk? Ik was het zoeken even beu. Maar toen ik een nacht niet kon slapen, deed ik toch nog eens mijn laptop open en daar was het ineens. Dan ben ik nog een aantal keer gaan kijken, met onder andere mijn ouders, et voilà.

Marieka: Ik heb me gehaast! Er was al eens iets aan mijn neus voorbijgegaan – waar ik nu niet rouwig om ben, maar ik had m’n lesje wel geleerd. Als je gevoel goed zit, moet je ervoor gaan. (En een champagne brunch doen om te vieren.) Mijn broer was bij alle huizen die ik ben gaan bezoeken negatief. “Te duur voor wat het is”, zei hij dan. In de modelloft zei hij: “moest ik geld hebben, ik kocht het direct!” Als industrieel ingenieur bouwkunde en mijn broer zijnde, heb ik zijn advies gevolgd.  

Nog advies voor mensen die nu aan het lezen zijn en nog twijfelen? 
Marieka: Als je twijfelt, zit het meestal goed. Als het een nee is, weet je het wel. En als het zover is: zelf initiatief nemen. De lening onderhandelen vond ik het meest vervelende onderdeel van het hele proces. Op de bank kan het heel lang duren.

Tot slot: wat is het eerste dat jullie gaan doen na de verhuis.. 
Allebei: vrienden uitnodigen!
Elke: of misschien eerst leren koken? Als iemand een kookclubje kent?

Chocoladefabriek kookclub. Staat genoteerd. Jij nog ideeën, Marieka?
Marieka: Eum… Ik heb bijna 25 jaar tafeltennis gespeeld. Tornooitje misschien?

Wat leeft er in De Chocoladefabriek?

Kunst om door te kijken

Hij is gefascineerd door glasramen en blijkbaar ook door fabrieken. John Dierickx houdt het ambacht van glas-in-lood levend en komt binnenkort, samen met zijn vrouw Ingrid, in de Chocoladefabriek wonen.

We mogen hem ondernemer, kunstenaar, ontwerper of ambachtsman noemen. De titel maakt niet zoveel uit. Het is de inhoud die telt.

Lees meer

Casco kopen, biedt heerlijke vrijheid

Yannick en Olivier komen in de Chocoladefabriek wonen. Halftijds dan toch, want ze wonen ook in Gent en ze zijn vaak onderweg.

Ze kozen overtuigd voor het community concept: "Je woont samen en je hebt toch je eigen ding. Dat vind ik een ideale combinatie. Verder ligt het heerlijk rustig, maar toch niet afgelegen net omwille van het hele concept errond. Maar zeker ook de stijl, de open ruimtes. De Chocoladefabriek is eigenlijk gewoon helemaal mijn ding. Bij alle woningen die ik daarvoor had bezocht dacht ik telkens “maar het is niet zoals de Chocoladefabriek”."

Lees meer

Liefde voor de l'histoire

De Belgische clichés over onze Noorderburen zijn alles behalve van toepassing op Tineke en Hubert. Dit enthousiaste duo reisde de wereld rond om zich nu in de Chocoladefabriek te settelen, voornamelijk omwille van de geschiedenis die deze plek rijk is.

"Wij waren specifiek op zoek naar een loft in een industrieel pand, met geschiedenis. Dan kan je het hier niet beter treffen, toch?!"

Lees meer

Er is nog plek om te leven

Tim Terwingen is niet alleen een mooie alliteratie. Het is ook de mooie mens die in de Chocoladefabriek komt wonen. Eerder toevallig, maar daarom niet minder overtuigd!

"Het gevoel van ruimte. Het is niet zo’n “kamertje per kamertje” huis. Je hebt er nog plek om te leven. En de casco formule, dat was ook een belangrijk element dat me overtuigd heeft. Je kan er je eigen ding doen."

Lees meer

Waarom in Berlijn wonen als Nerem ook kan?

Wereldburgers Marijke, Joerie en dochter Lucie ruilen Berlijn binnenkort in voor Nerem. Het 'samen-wonen' gaf voor hen de doorslag. 

Lees meer

Iedereen is enthousiast

Sofie komt in de Chocoladefabriek wonen. Nieuwsjaarsreceptie, spelletjesavond of buurt BBQ? You name it. Sofie zorgt ervoor.

"Ik heb loft type J gekozen, met de mezzanine. Zodat ik er genoeg ruimte heb voor mijn grote passie. Ik maak bijna al mijn kleren zelf. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt. En dan heb ik ineens ook iets om aan te doen wat ik ook echt mooi vind!"

Lees meer

Naar boven